Evolucija!

Volim evoluciju. Pritom ne mislim na evoluciju o kojoj smo učili na satu biologije, nego mislim na evoluciju nas samih i naših života - naš...

Volim evoluciju. Pritom ne mislim na evoluciju o kojoj smo učili na satu biologije, nego mislim na evoluciju nas samih i naših života - naša vlastita unutarnja evolucija. Naše samonapredovanje, naša metamorfoza, naš razvoj i sazrijevanje. 




Volim i rast i promjenu, koje su velik dio osobne evolucije. Nisam jedna od onih koji mogu stajati na miru. Čim se stvari stabiliziraju, čini mi se da stagniram. Najviše volim malo promiješati svoj život, izaći iz zone komfora i prisiliti samu sebe na rast. Bez obzira na to koliko žudim za mirom i stabilnošću, mislim da imam neobičnu ovisnost o kaosu. Za mene je kaos savršen polazna točka koja tjera na promjenu.

U ovom trenutku, svjedočim značajnoj evoluciji koja se događa u mom životu i vidim je i u svijetu oko mene. Kaos je posvuda, ali osjećam kako me vanjska nestabilnost poziva evoluciji. 

Evolucija se događa na posve nekonvencionalan način. To vrijedi i za moj život. Dok se čini da idem točno tamo gdje želim biti, sve se to događa na drugačiji način nego sam mislila. Mislim da isto vrijedi i za svijet. Pozvani smo da promijenimo život, ali nitko od nas ne može predvidjeti kako će se sljedeća faza naše evolucije odviti. 

Svoju sposobnost potpunog vjerovanja u prirodnu evoluciju života smatram utjehom u nestabilnim i izazovima ispunjenim vremenima. Sigurno se sjećaš svojih prošlih iskustva i brige kako će se stvari odviti, i na kraju su bile ok. Ili kako si upoznala neku osobu na koju nisi obraćala previše pažnje a sad je jedna od najvažnijih osoba u tvom životu. Ili kako si riskirala u nečemu i nisi znala kako će završiti, ali na kraju te je dovelo točno tamo gdje moraš biti. 

Dopusti evoluciji da se dogodi u tvom životu. Možda ti se čini zastrašujuće, ali ponekad se moraš samo pojaviti, biti voljna i otvorena i dopustiti stvarima da se dogode same od sebe. 






You Might Also Like

0 comments

Flickr Images