Odaberi svoje misli

"Najuzvišenija Misao je ona koja sadrži Radost. Najjasnije Riječi su one koje sadrže Istinu. Najveličanstvenije Osjećanje je osjećanje...

"Najuzvišenija Misao je ona koja sadrži Radost. Najjasnije Riječi su one koje sadrže Istinu. Najveličanstvenije Osjećanje je osjećanje koje nazivate ljubav" - Neale Donald Walsch, Razgovori s Bogom

Naša je svrha u životu živjeti u skladu s ovim učenjem. Prati samo misli radosti, riječi istine i osjećaje ljubavi. 




Međutim, za nas, ljude, to se čini prejednostavnim. Radije kompliciramo stvari i time dopuštamo našem umu da se otkine i krene s negativnim razmišljanjem. Žalimo se, brinemo, kritiziramo, preanaliziramo stvari, osuđujemo i stvaramo dramu. Dopuštamo si valjanje u lošim osjećajima i još ih vrtimo u glavi iznova i ponovno. Koristimo vlastite misli kao sredstvo emocionalnog, mentalnog i fizičkog mučenja. 

Ne vidimo štetu koju radimo sebi i drugima. Ne shvaćamo utjecaj naših misli. Nismo dovoljno svjesni da misli stvaraju naš svijet. 

Moramo biti svjesni svojih misli. Inače će naš um pobjeći. 

Postani svjesna
Počni postajati svjesna svega što se događa u tvojoj glavi i onda napravi svjestan izbor svojih misli koje su dobre za tebe umjesto da misli lete automatski. Napravi svjestan izbor misli koje sadrže Radost, Ljubav i Istinu. Nemoj samo reagirati. Nemoj prebrzo okrivljavati druge. Nemoj napraviti sve krivo kako bi ti bila u pravu. Ne podilazi strahu. Ne dopusti da te misli siromašne ljubavlju povuku na dno. 

Umjesto toga, potrudi se da uvijek odabereš najuzvišeniju misao o bilo čemu. Stvori samu sebe. Voli sebe i druge. Budi prisutna. Otvori svoje srce. Prepusti se toku. Prihvati druge. Reci da onome što dolazi. Cijeni ljepotu oko sebe. Pronađi dobro u onome što gledaš. Budi zahvalna. 

Promijeni svoje razmišljanje
Promjena načina razmišljanja zahtijeva oslobađanje od staroga i prihvaćanje novoga. Kako počinješ mijenjati svoje misli, ti se počinješ mijenjati. Postati ćeš druga osoba. Stvoriti ćeš novu sliku svog života, a to zahtijeva malo unutarnjeg proljetnog čišćenja kako bi utvrdila čega se moraš osloboditi što nije u skladu s novom tobom. Dokuči što u tvom životu ne valja i toga se riješi. Ako ti ne koristi i ako ti ne donosi ljubav i radost, vrijeme je da se toga riješiš. Čišćenjem ćeš stvoriti prostor za nove misli, nova djelovanja i nove rezultate. 

Ako si spremna krenuti na ovo putovanje svjesnog odabira svojih misli, umjesto da budeš kontrolirana njima, uskoro ćeš doći do velike prekretnice u svom životu. Jednom kad se prihvatiš promjene, moći ćeš integirirati i prakticirati sve što si naučila i još učiš;


  • Naići ćeš na izazove - zato ih vidi kao mogućnosti
  • Biti ćeš povrijeđena - oprosti
  • Naići ćeš na strah - pronađi ljubav
  • Osjetiti ćeš žalost - ohrabrena stvori radost
  • Naći ćeš se u tami - svijetli svojim svjetlom
  • Biti ćeš postavljena u središte patnje - pretvori je u mir
  • Biti ćeš pritisnuta uza zid i nećeš imati drugog izbora nego da se predaš
  • Aspekti tvojeg vanjskog svijeta će se rušiti oko tebe, tako da naučiš da sve što trebaš je u biti unutar tebe





You Might Also Like

5 comments

Flickr Images