Poštuj se i kreni dalje neosvrnuvši se!

Život je prekratak da zaglaviš u prošlosti s ljudima koji su te povrijedili. Ako je tvoja prošlost jedno veliko sjećanje na bol ili te netk...

Život je prekratak da zaglaviš u prošlosti s ljudima koji su te povrijedili. Ako je tvoja prošlost jedno veliko sjećanje na bol ili te netko neprestano pokušava povrijediti, imaj dovoljno samopoštovanja i kreni dalje neosvrnuvši se. Možda će boljeti, ali sve će biti u redu - proći će i to! Biti ćeš u redu. 

U većini slučajeva ostavljanje bivšeg načina života te ne čini slabom, dapače, čini te snažnomKad konačno uvidiš svoju vrijednost, nonšalantno ćeš napustiti svoju prošlost, ljude, navike i odluke koje ne služe tvojem dobru. 




Tvoja uvjerenja i misli određuju što i koga ćeš privući u svoj život. Ako tvoji odnosi ispunjavaju tvoje srce bolom i ako si na koji način bila zlostavljana i nepoštovana, vrijeme je da dokučiš razloge koji se kriju iza toga. Zato pogledaj u sebe, ponovno se poveži sama sa sobom, i tvoja će se samovrijednost obnoviti i podsjetiti ćeš se da zaslužuješ ljubav i dobrotu.

Veze i odnosi ti ne smiju donositi osjećaj slomljenosti, poraženosti  i iscrpljenosti. Ako ipak donose te osjećaje, to rezultira gubitkom energije i samouvjerenja te dovodi do bezvoljnosti. I nijedna veza te osjećaje ne smije donositi. Ako je to slučaj, vrijeme je zamašeš bijelom zastavicom i kreneš dalje kako bi izbjegla svu daljnu povrijeđenost.

Neke su veze osuđene na propast, bez obzira na tvoje želje. Bi li radije bila u vezi koja ispunjava tvoje srce žalošću ili bi radije potražila novu vezu koja će napuniti tvoje srce ljubavlju i radošću? Kad naučiš cijeniti samu sebe, privući ćeš osobe koje će prepoznati tvoju vrijednost. A isto tako ćeš odvraćati osobe koje žele nauditi tvojoj sreći. 

Pomisao na promjene, rast, napredak i svjesne odluke će te možda prestraštiti. Ili će ti oduzeti sve što si dosad znala. Ali, ako ti trenutne odluke ne donose ništa dobro, a više ne želiš živjeti u stanju neprekidne patnje, misliš li da možeš prihvatiti pomisao na nov način života koje ne uključuje patnju?

Izađi iz svoje zone komfora. Zaboravi na oprezne i jednostavne odluke samo zato što se bojiš što se može dogoditi. Ako ne, ništa se nikad promijeniti neće. Ako nastaviš prihvaćati sve kao i dosad, i sve raditi na isti način kao dosad, i dalje ćeš dobivati ono što si i dosad dobivala ... nikad se ništa neće promijeniti. Samo jedna nova odluka ti može promijeniti život zauvijek. Pa makar to bila odluka da kreneš na dijetu, ili da, kao ja, počinješ pisati internetni dnevnik. Promisli, i napravi jednu samu promjenu za početak. Prestani pušiti, počni se zdravo hraniti, zamijeni telefonski broj, pij osam čaša vode na dan, bilo što. Pokreni lavinu promjena u svom životu.

Život nije uvijek lagan. Neke će te stvari ponijeti u visine, dok će te druge srušiti. Tvoje će se srce raširiti, slomiti i obnoviti - više puta. Ti si rad u tijeku - neprestano učiš, mijenjaš se i rasteš. Životne poteškoće i prepreke ti omogućuju rast i učenje i pomoći će ti razjasniti što želiš i što ne želiš. 

Na kraju, sama si odgovorna za pronalazak i stvaranje vlastite sreće u vlastitom životu. A lijep život te neće čekati sam od sebe, najprije ga moraš osjetiti iznutra. 






You Might Also Like

0 comments

Flickr Images