Svakodnevna čuda - ljubav prema malim stvarima...

Živimo u materijalnom i fizičkom svijetu koji visoku važnost pridodaje postizanju i stjecanju. Jednostavno se je izgubiti u energiji postiz...

Živimo u materijalnom i fizičkom svijetu koji visoku važnost pridodaje postizanju i stjecanju. Jednostavno se je izgubiti u energiji postizanja i stjecanja i izgubiti perspektivu od onog što je bitno.

Naša sreća, naš identitet i naš osjećaj samovrijednosti obično dolazi iz onog što imamo i što radimo, i naučeni smo da u što vjerujemo to i postižemo. 




U potrazi za srećom, često tražimo u vanjskom svijetu ono što nam je potrebno. Stalno smo bombardirani informacijama koje nas vuku različitim smjerovima i uzrokuju jurnjavu za nečim tamo vani da nas usreći. Često se uspoređujemo s prijateljima i znancima i pitamo se da li bi bili sretni kad bi imali ono što oni imaju. Ponekad osjećamo potrebu za odobravanjem drugih osoba, kao što su naši roditelji ili učitelji kako bi se osjećali dobro. U drugim slučajevima naša moćna unutarnja motivacija nas tjera da se trudimo, natječemo, naporno radimo kako bi dobili više i učinili više u nadi da ćemo sami biti više.

Možda smo uvjereni kako će nam postizanje određenih stvari u životu donijeti sreću za kojom žudimo. Mislimo "Kad dobijem taj posao, biti ću ispunjenija" ili "Kad smršavim još pet kilograma, voljet ću se" ili "Kad dobijem povišicu, biti ću zadovoljnija". No, problem nastaje jer nam te stvari donose samo privremeni osjećaj sreće koji nas zadovoljava samo na kratak rok. Uskoro postajemo umorni od onoga što imamo i opet želimo nešto posve drugo.

Nisam protiv materijalizma. Činjenica je da živimo u fizičkom i materijalnom svijetu, te kako bi preživjeli i napredovali moramo naučiti kako svladati svoje životne prilike. Volim svoju materijalnu imovinu jer mi donosi i puno radosti. Isto tako volim postizati ciljeve i zadovoljstvo prilikom stvaranja rezultata. Međutim, moj izazov leži u mojoj perspektivi i vrijednosti koju polažem na te stvari. Učim kako se odriješiti od važnosti koju postavljam na moju materijalnu imovinu i moje rezultate. Još je cijenim, ali me ne definira. Umjesto da kreira moju sreću, vidim je kao vanjski izričaj sreće i ispunjenja koji je već u meni.

Dakle, moj prijedlog je da svoj fokus iz vanjskog preusmjeriš na unutarnji svijet. Odbaci svoju pozornost od velikih stvari u životu  i usmjeri je ka malim, jednostavnim stvarima. Pronađi čaroliju u životu. Voli i cijeni male, posebne stvari. Cijeni bit života. Stvori još posebnije trenutke.

Jesi li kad osjetila trenutak koji ti oduzima dah? Nešto odjednom grabi svu tvoju pažnju i preplavljuje tvoje srce emocijama. Kad se to dogodi, ja vjerujem da svemir traži od tebe da staneš i primijetiš i da se ponovno povežeš sa svojim pravim ja. Nekada se to dogodi u prirodi kad si okružen prirodnom ljepotom. Ponekad se dogodi kad si zaljubljen i potpuno povezan s drugom osobom. Može se dogoditi kad gledaš lijepi zalazak sunca ili kad se igraš s djecom. Neki dožive taj osjećaj kad su uključeni u kreativni zadatak. Drugi ga osjete prilikom fizičke aktivnosti kao što su plivanje, hodanje, trčanje ili planinarenje.

Kako god ti trenuci došli do tebe, obično te preuzimaju cijelog. Ponekad ti trenuci dolaze neočekivano i iznenade te. Pojave se iz tišine i dopuštaju ti da si prisutna u trenutnoj situaciji. Tvoj um stane i kao rezultat ti dozvoliš da nešto drugo uđe. Ti trenuci obično uključuju i neki oblik povezanosti. Povezanosti do ljudi, do prirode ili do samog sebe. To je bit života. To je istina i čistost.

Ti trenuci ti mogu pomoći uvidjeti prirodnu ljepotu i čuda svijeta, te puno radosti u jednostavnim stvarima. Stoga te potičem da otkriješ te trenutke u svom životu. Između zaposlenosti u životu, svakodnevnih akcija koje poduzimaš, pronađi vrijeme da se zaustaviš i pronađeš čaroliju unutar galame. Prestani tražiti radost izvan same sebe i dozvoli joj da dođe iznutra. Oslobodi se drame i izgubi se u divnom životu kojeg živimo.


You Might Also Like

0 comments

Flickr Images