Strast, svrha i smisao

Svi mi imamo sposobnost kreiranja vlastitog života kakvim želimo da bude. Zato se ponekad pitam kako je moguće da većina nas živi život koj...

Svi mi imamo sposobnost kreiranja vlastitog života kakvim želimo da bude. Zato se ponekad pitam kako je moguće da većina nas živi život koji ne voli. Svaka odluka koju donosimo diktira našu sudbinu, ali opet  uvijek nekako uspijemo stvoriti sudbinu koja nam se ne sviđa. Možemo doći do točke života gdje stanemo i dobro pogledam oko sebe i shvatimo da smo završili na mjestu  s kojim nismo posve zadovoljni. 



Kad smo djeca, život ispunjen strašću, svrhom i smislom živimo bez napora. Toliko smo u skladu s željama svog srca da smo prirodno vođeni raditi ono što volimo. Uopće ne sumnjamo! I onda odrastemo, i situacija se malo promijeni. Umjesto da slušamo šapat svog srca, dopuštamo da svijet oko nas utječe na nas. Na kraju smo vođeni iz strane naše obitelji i učitelja, kopiramo svoje prijatelje i radimo stvari koje se očekuju od nas, ili pak radimo stvari koje nam donose potvrdu ili vanjske pokazatelje uspješnosti kao što su uspjeh, novac ili prestiž. Možda nas glasić unutar nas usmjeri na drugačiji smjer, ali zato ignoriramo taj put kako ne bi izgubili sigurnost, udobnost ili ljubav od drugih ljudi. 


Duboko u sebi znamo da postoji nešto više, ali za većinu od nas je jednostavnije ignorirati taj poziv. Osjećaji nemoći i straha nam onemogućava prevesti naše strasti u karijeru ili prilikom integracije više svrhe u naš život. Zato odlučujemo ignorirati glasić i na kraju nas vodi strah umjesto ljubavi. Strah pred riskiranjem ili potpunim neuspjehom, nedostatak financijske stabilnosti, ili mišljenja drugih ljudi nas sprječavaju pred slijeđenjem ljubavi i strasti u našim životima. 





You Might Also Like

0 comments

Flickr Images