Kako vladati svojim unutarnjim stanjem

Pročitavši moju jučerašnju objavu , sigurno se pitaš kako vladati svojim unutarnjim stanjem. Ponekad kad se osjećaš loše, vrlo se je teško...

Pročitavši moju jučerašnju objavu, sigurno se pitaš kako vladati svojim unutarnjim stanjem. Ponekad kad se osjećaš loše, vrlo se je teško izvući iz toga. Već sam pisala kako postići sreću iznutra. Neka ti bude podsjetnik da pravu moć već imaš u sebi kako bi promijenila način reagiranja na svijet. Ovaj je put dug za mene, zato ću te ostaviti s par početnih polazišta kako vladati svojim unutarnjim stanjem. 




Shvati da imaš izbor. Svoje reakcije isključi iz autopilota i umjesto toga odluči kako ćeš odgovoriti na događaj. 

Stvori mirno, uravnoteženo emocionalno stanje. Kad nas određeni problem dovede do stupnja uznemirenosti i u neku ruku uzbuđenosti, vrlo je teško kontrolirati misli i osjećaje. Imam mnogo alata koji mi pomažu da ostanem mirna koji čine pozitivni odgovor na određeni događaj jednostavniji za kontroliranje. 

Odluči se osjećati dobro. Sve što trebaš učiniti jest odlučiti se! Njeguj taj dobar osjećaj u sebi i izvan sebe. 

Suzdrži se od označavanja stvari dobrima i lošima. Jednostavno prihvati što dolazi k tebi. Čim počinješ osuđivati ili označavati nešto, previše ulaziš u priču i dozvoljavaš priči da kontrolira tvoje osjećaje. 

Kad se nešto "loše" dogodi, pronađi način da to preokreneš. Jednostavim prebacivanjem svojih misli prebaciti ćeš i osjećaje. Pitaj se: Kako to mogu preokrenuti? Kako mogu situaciju sagledati na drugi način? Da li postoji mogućnost za blagoslov u situaciji? Što ima pozitivnog u ovom događaju? Koje su dobre kvalitete ove osobe? Koje se dobre stvari događaju u mom životu? Na čemu mogu biti zahvalna?

Njeguj emocionalno stanje koje želiš doživjeti. Ne oslanjaj se na vanjski svijet da te učini sretnom ili da stvori pozitivno osjećajno stanje u tebi. Sama izaberi u kakvom stanju želiš biti. Isto tako, ne dopusti da padneš pod utjecaj loših vanjskih stvari u vanjskom svijetu. Ne dopusti da te te stvari odvuku od tvoj sretnog mjesta. 

Pronađi način da se osjećaš dobro iznutra bez vanjskih aktivatora. Sjeti se na stvari koje te čine sretnom. Prouči pozitivni ishod. Budi optimistična. Cijeni stvari. 

Ne zaboravi, svaku minutu svakog dana šalješ signale u svemir o tome tko si i što želiš privući u svoj život. Ako zadržiš sretno, pozitivno stanje, zauzvrat ćeš privući sve više ljudi,  okolnosti i iskustava koje će ti pomoći zadržati taj dobar osjećaj. Sav taj proces postane jednostavniji kad si u mogućnosti osjećati se dobro većinu vremena, jer ćeš na kraju shvatiti da privlačiš sve manje i manje stvari zbog kojih se loše osjećaš. Povrati svoju moć i zapamti da imaš mogućnost odabrati kako se želiš osjećati. Prestani pronalaziti razloge da se osjećaš loše i umjesto toga odluči da ćeš se osjećati dobro upravo SADA, bez obzira na sve. 







You Might Also Like

0 comments

Flickr Images