Ljubomora i zakon privlačnosti

Većina nas je osjetila ljubomoru barem jednom u životu. To je ona "normalna" reakcija kad vidiš da netko drugi ima ono što ti ne...

Većina nas je osjetila ljubomoru barem jednom u životu. To je ona "normalna" reakcija kad vidiš da netko drugi ima ono što ti nemaš a želiš. Ljubomora može biti zavist kad netko ima što ti strašno želiš ili suptilnija kad pokušavaš biti sretan za prijateljicu koja je smršavila a ti želiš biti mršavija ili kad netko dobi posao dok ti mrziš svoj. 




Ljubomora odražava pomanjkanje i neostvarene želje. Nemaš ono što trebaš ili želiš. I što onda privlačiš? Još više pomanjkanja!

Svaki put kad se fokusiraš na ono što nemaš, što ljubomora čini, svemir čuje pomanjkanje. To blokira manifestaciju i stvara mnoštvo negativnih emocija. Može doći do zamjeranja nekome za nešto što smatraš da bi trebalo biti tvoje. To pak vodi do ljutnje do te osobe ili čak ljutnje do same sebe. Jedna stvar je sigurna: Ljubomora je negativna emocija koja zakonu privlačnosti šalje poruku da se ne smatraš dovoljno dobrom. Svemiru govori da ne cijeniš svoje divne kvalitete i blagoslove i zaboravljaš na sve one dobre stvari koje ti imaš a netko drugi nema. Negativne emocije ne privlače pozitivne ishode, posebno kad se nasele u umu i osjećaš se kao potpuni promašaj ili se ne trudiš dovoljno. 

Ljubomora nije emocija puna ljubavi s obzirom da reflektira nezadovoljstvo zbog onog čega nemaš umjesto radosti zbog onog što imaš. 

Međutim, teško je osjećati zahvalnost, kad se osjećaš loše zbog nečeg što netko drugi ima. To znači da nemaš dovoljno da si sretna. Više se fokusiraš na ono što nemaš potkrijepljeno negativnim emocijama, to se više to vraća s nakupljenim nezadovoljstvom. Ljubomora ukazuje na to kako nema dovoljno blagoslova u tvom životu, što nije istina. Prihvatila sam činjenicu da mogu imati većinu stvari kojima zavidim i osoba koja ima te stvari mi ništa ne "uzima". 

To si već sigurno čula ili pročitala na ovom blogu - kad se osredotočuješ na ono što nemaš, još više to stanje i privlačiš. Kročiš polako prema ostvarenju svojih ciljeva, postaneš ljubomorna usput, fokusiraš se na tu ljubomoru i zaustaviš vlastiti proces privlačenjem zapreka ljubomornim mislima. Kad si sretna za druge, za njihove blagoslove, tvoja vibracija postaje pozitivna, čime se dobre stvari lakše manifestiraju. 

Međutim, lakše je reći nego napraviti. Biti sretna za tuđe blagoslove iziskuje puno prakse. Svaki put kad osjetiš ljubomoru na nekog ili nešto, ponavljaj u sebi "Blagoslovi je za to što ima" ili "Neka bude blagoslovljena". Ljubomora nam ne čini ništa dobro. Budi svjesna promjene kad nastupi ljubomora i pokušaj je brzim postupkom izbaciti. Što drugi imaju ne može utjecati na tebe, osim ako dopustiš ljubomori da stvori negativne emocije. 

Budi sretna za druge! Kad netko ostvoji na lotu, ne želi da si to ti. Poželi im sve dobro s novcima i fokusiraj se na manifestiranje svojih dobitaka ukoliko je to ono što želiš. Bolje li se osjećaš u vezi onog što želiš, jače vibracije daješ prema van. Kad zamijeniš ljubomoru blagoslovima prema osobi koja ima ono što ti želiš, tvoje šanse za privlačenje se povećavaju dok se tvoje raspoloženje i pogled mijenjaju prema pozitivnom. Više si sretna za druge, više privlačiš ono što ti želiš.










You Might Also Like

0 comments

Flickr Images