Slijediš li svoje srce?

Današnji post je u neku ruku nastavak prijašnjeg iz razloga jer smatram da temu još nisam do kraja iscrpila. Kao i većina vas, i sama ...

Današnji post je u neku ruku nastavak prijašnjeg iz razloga jer smatram da temu još nisam do kraja iscrpila.

Kao i većina vas, i sama sam naišla na ljude koji imaju te čudesne, krasne snove i želje, ali ih potiskuju i ignoriraju i govore sami sebi da ih ne mogu ostvariti. Za većinu nas, lakše je živjeti u poricanju nego zapravo suočiti se s onim što zapravo želimo. Radije se pretvaramo da smo sretni s onim što imamo i da naši snovi i nisu tako važni. 



Da li je već došlo vrijeme da smo iskreni prema sebi? Je li vrijeme da prokopamo svoju dubinu i dokučimo što zapravo želimo od života? Je li već došlo vrijeme da se počnemo prestati pretvarati? Mislim da je vrijeme da pogledamo u sebe i da se zapitamo što je ono što bi željeli raditi više od svega na svijetu? Ako nas odgovor ne prestraši, onda to nije to. Snovi koji dolaze iz srce bi nas trebali preplašiti i izazvati nas da izađemo iz zone komfora u novu razinu vlastite biti. 

Početi možemo tako da najprije pronađemo hrabrost saznati što naše srce zapravo želi. Zastrašujuća pomisao, jer je moguće da će otkriti upravo ono što naše srce želi a da to bude potpuna suprotnost od onog čime se zapravo bavimo sada. Osjećaji zbunjenosti, vlastite sumnje i čak i kajanje će se pojaviti kad počnemo izazivati sve što smo dosad naučili o sebi. Ako smo spremni povezati se sa svojim srcem i slijediti taj poziv morati ćemo ostaviti za sobom sve što mislimo da znamo.

Napravimo inventarni popis svih stvari koje volimo. Možda popis neće kulminirati potpunu sliku ili put, ali to je ok. Jednostavno se počinjemo povezivati sa energijom našeg srca. Počinjemo biti znatiželjni. Da li živimo autentično, iskreno i u skladu s našim vrijednostima? Da li naše srce pjeva strašću, ispunjenjem i svrhom svaki dan?

Ponekad promatram ljude kako idu na posao svaki dan, ili obavljaju svoje obaveze. Mogu vidjeti na nečijem licu, očima i držanju tijela da li slijede svoje srce i rade ono što žele. Uvijek mi je zanimljivo promatrati starije ljude, jer je moguće vidjeti da li su tokom života slijedili svoje snove ili su od njih odustali. Okolo hodaju sa ispražnjenim, beživotnim očima, žalosnim ili ljutim licem i spuštenim ramenima. Izgledaju kao da jednostavno žive i rade ono što rade pod "muss". To su ljudi koji su odustali od svojih snova i podlegli činjenici da želje njihovog srca nisu ništa drugo nego fantazija.

To nije svrha života, i tako naš stvaratelj naš život nije zamislio. Žalosti me da smo na to zaboravili. Ne vjerujemo više da su stvari moguće za nas, i umjesto toga uzimamo ono što možemo dobiti. Naš um i naše vjerovanje nas veže na prazne snove bez  ljubavi, strasti i značenja.

Smatram da je vrijeme da se probudimo i da se povežemo s onim što zapravo želimo. I tada počnemo djelovati. Moramo riskirati i imati hrabrosti krenuti neustrašivo prema našim ciljevima i sa 100-postotnom predanošću. Ako nas 100-postotna predanost plaši, počnimo "popodnevnom" predanošću. Kako bismo uspjeli, moramo biti drugačiji, raditi stvari drugačije i izazvati očekivanje koje drugi imaju za nas. Kad počnemo slijediti svoje srce, moramo biti svjesni da sve što nije u skladu s pozivom našeg srca će se početi raspadati i otpadati.

Svatko od nas ima jedinstven dar ili talent koji ga čini nepogrešivim za ovaj svijet. Može biti malen, a može biti i velik, ali ključ otkrivanja tog talenta uključuje slušanje srca i otkrivanje onog što zapravo želimo. Razmislimo ovako - kad bi bili financijski i drugačije osigurani, što bi radili? Ili možda - da osvojimo na lotu nekoliko milijuna i ne trebamo više raditi niti jedan dan u životu, čime bi se bavili? Čemu bi posvetili svu svoju pažnju? To je odgovor na pitanje koja je želja našeg srca.

I ako ništa ne pronađeš u ovom tekstu što bi vrijedilo za tebe i ako si sretna u svom životu, to je ok. Ili možda već živiš život vođen srcem - to je sjajno. Ali ako čitaš ovaj tekst i on nešto pobuđuje u tebi, bilo kakvu emociju (nije bitno koju), onda znaš da je vrijeme za promjene. Život vođen srcem može biti pun izazova, ali nagrada će biti vrijedna svakog truda. 






You Might Also Like

0 comments

Flickr Images