Pomak

Ili ne znam ili ne razumijem što se događa s današnjim svijetom. Sve mi se nekako čini nepredvidljivo i kaotično. Znam samo da se nešto dog...

Ili ne znam ili ne razumijem što se događa s današnjim svijetom. Sve mi se nekako čini nepredvidljivo i kaotično. Znam samo da se nešto događa oko mene i da se stvari mijenjaju. Nešto se u meni komeša, a vidim u drugima isto. Život nas gura prema promjenama. Naš stari svijet i stari načini se ruše i ustaljene strukture se raspadaju. Stvara se prostor kako bi se položili novi temelji. Takve promjene traže i neke unutrašnje promjene. 



Nakon mnogo godina življenja na određeni način, puno je poruka, znakova i unutarnjih gurkanja koji pozivaju na drugačiji smjer. Vjerujem da su ti unutarnji "pozivi" zapravo veći poziv na globalnu promjenu.

Povijesno gledajući, živimo u vrlo ego-orijentiranom društvu koje dominira muškom energijom. Stvorili smo mnoge nevjerojatne stvari korištenjem i primjenom te energije, ali smo isto tako i uništili mnogo stvari te stvorili mnogo patnje za sebe ali i ostale.

Ta je energija bila energija akcije, napornog rada, borbe i snage. Mnogi od nas žive u strahu, djeluju u strahu kako bi zaštitili sebe ili pridobili neki oblik materijalne sigurnosti ili statusa. Naš je um fokusiran na "Što u tome ima za mene?" i "Što mogu s tim dobiti?" Usredotočeni smo na vanjske stvari i nalazimo se na putu beskrajne potrage stjecanja stvari kako bi stvorili nedostižnu sreću za kojom tako očajnički žudimo.

Postoji drugačijji način i trenutno postaje jedini izbor ukoliko želimo "izliječiti" sebe i naš planet. Promjena uključuje sljedeće unutarnje promjene:

Živjeti iz ega -> Živjeti iz duše
Strah -> Ljubav
Muška energija -> Ženska energija
Vođeni umom -> Vođeni srcem
Djelovanje -> Postojanje
Odvojenost -> Povezanost
Borba za život -> Prepuštanje životu
Unutarnja bol -> Unutarnji mir
Nadmetanje -> Surađivanje
Vanjska usredotočenost -> Unutarnja usredotočenost

Postoji puno toga što treba u potpunosti objasniti kako bi ove promjene imale smisla. Za one koji žele krenuti na put promjena, ovo će biti osobno i intimno putovanje. Sudeći po mojim iskustvima, započinjanje takvog puta najprije izvlači sve ono najgore, kako bi ono najbolje moglo zasjati u svojem najboljem svjetlu.









You Might Also Like

0 comments

Flickr Images