HOTIMIČNO STVARANJE

Bilo bi frapantno da smo svi u stanju hotimično stvoriti život upravo onakvim kakvim želimo. Svaki dan da bude upravo onakav kakav žel...


Bilo bi frapantno da smo svi u stanju hotimično stvoriti život upravo onakvim kakvim želimo. Svaki dan da bude upravo onakav kakav želimo do zadnje potankosti. Da se svako jutro probudimo uzbuđeni i nestrpljivi jer imamo priliku predrugojačiti sebe i svoj život ispočetka. Možemo izabrati što želimo iskusiti, što želimo raditi, kako se ponašati i što želimo biti. I znali bismo da naš odabir postaje naše iskustvo.

Vjerovali ili ne, život bi trebao biti takav. Imamo prekrasan svemir koji jedva čeka da mu damo naredbu kako bi mogao početi s organiziranjem svega da se naše želje ostvare.

Međutim, putujući kroz život smo na to zaboravili. Ili nam nitko nije rekao. Pokupili smo različite poruke koje su nas učile drugačije. Počeli smo vjerovati da je život težak, da ne možemo dobiti uvijek ono što želimo i da stvari ne idu uvijek onako kako smo zamislili.

Svemiru smo počeli davati dvojake poruke. Umjesto da hotimično odlučimo što želimo misliti, osjećati ili se ponašati, mi sve stvaramo po uobičajenim navikama. Ili provedemo dan reagirajući na događaje ili trošimo energiju na stvari koje vidimo da se događaju oko nas, ili provodimo sve svoje vrijeme u prošlosti ili budućnosti ponavljajući stare uspomene ili predviđamo stvari za koje ne želimo da nam se dogode.

Sposobnost stvoriti život koji ćemo voljeti, kojim ćemo se ponositi, počinje onda kad svoje misli počnemo kontrolirati i svjesno ih odabirati ovisno o tome kako se osjećamo odnosno organizirati ih da budu u skladu s onim što želimo stvoriti. Moćni smo kreatori i zaslužujemo živjeti radostan život gdje možemo snove pretvoriti u javu.


Umjetnost zadovoljstva
Stvarati moramo iz pozicije zadovoljstva, ne potrebitosti.
Ako stvaramo iz pozicije pomanjkanja, ili energije pomanjkanja i nepotpunosti, stvaramo samo više istog.
Naša istinska bit je savršena, potpuna i ispunjena. Ništa nam ne nedostaje. Samo naš ego ili prestrašeni glas se fokusira na pomanjkanje ili nedostatke.
Osjećajmo se dobro upravo tamo gdje jesmo. Fokusirajmo se na dobre stvari i na ono što već imamo. Naučimo se biti potpuni i zadovoljni onim što već imamo.
A onda, kad poželimo nešto novo, stvorimo to iz pozicije žudnje i uzbuđenja. Još uvijek volimo gdje se nalazimo, a želimo novu stvar jer pomisao da je imamo nam omogućava da se osjećamo dobro. Ne pokušavajmo je stvoriti ako mislimo da nam je potrebna da budemo sretni.
Ako se osjećamo vezanima, posesivnima, potrebitima ili zabrinutima kad pokušavamo stvoriti nešto, to zapravo guramo sve dalje od sebe.


Glas ljubavi
Uvijek će nas pratiti dva glasića koji nam pokušavaju voditi život.
Jedan je glas ljubavi. To je glas naše unutrašnje mudrosti. To je ono što zapravo jesmo. To je glas istine. Pozitivan, osnažujući glas, glas podrške i poleta.
Drugi je glas straha. To je glas našeg ega i identita koji smo formirali do sada. Taj će nas glas pokušavati držati na sigurnom i ograničavati. Nabrojit će nam sve razloge zbog kojih ne možemo doći do onog što želimo, imati željeno i biti što želimo. Usredotočen je na nedostatke i ograničenja.
Kad stvaramo nešto novo u životu, budimo usredotočeni na glas ljubavi i slušajmo samo njega.
Tražimo taj glas. Poslušajmo ga i uskladimo se s njim. Krenimo za onim što govori i vjerujmo da je to istina.
Kako bismo stvorili ono što želimo, naše misli, uvjerenja i osjećaji moraju biti u skladu s našim željama.
Sve misli koje nas plaše, čine nas sumnjičavim, ne podržavaju nas, negativne su i ograničavajuće, blokirat će sve ono što želimo.
Glas ljubavi navija za nas. Govori nam „Ti to možeš“, „Imaš sve potrebno“, „Zaslužuješ to“, „Moguće je“, „Već je tvoje“, „Možeš biti i imati sve što poželiš“.
Poslušajmo taj glas, i samo njega, i moći ćemo stvoriti upravo ono što želimo u životu.


Osjećati se dobro
Osjećati se dobro neka bude prioritet svaki dan.
Kad se dobro osjećamo, širimo pozitivnu energiju koja privlači ljudi, iskustva, okolnosti i događaje koje će nam dati još više razloga da se osjećamo dobro.
Kad se osjećamo dobro, možemo živjeti kao hotimični kreator i privući k sebi ono što želimo.
Osjećajmo se dobro SADA, nemojmo čekati da se netko ili nešto promijeni.
Cijenimo sve one divne stvari u svom životu.
Primjećujmo i cijenimo male stvari.
Zahvaljujmo svaki dan na tome da živimo na ovom planetu i upravo sada.
Naša čaša neka uvijek bude napola puna.
Svoju pozornost usmjerimo na ono najbolje u ljudima i iskustvima.
Budimo velikodušni i širimo ljubav.
Slušajmo srce, a ne um.
Bezuvjetno prihvatimo život i recimo DA svemu što dolazi u naš život.
Vjerujmo i opustimo se.
Radimo stvari koje nam donose radost. Smiješimo se, smijmo, ljubimo, igrajmo, grlimo i plešimo. Sada je vrijeme za povratimo snagu hotimičnog stvaranja i živimo život naših snova.



You Might Also Like

0 comments

Flickr Images