PROMJENA POČINJE SA MNOM

Promjena vanjskog svijeta počinje promjenom unutarnjeg. Ako promijenimo ono što se događa unutar nas, doznat ćemo da se vanjski svijet i...


Promjena vanjskog svijeta počinje promjenom unutarnjeg. Ako promijenimo ono što se događa unutar nas, doznat ćemo da se vanjski svijet isto tako počeo mijenjati. Rješenje našeg problema počinje našim razmišljanjem i osjećanjem. Kad dođemo do mjesta mira i prihvaćanja, sve će se ostalo početi odvijati, jer smo to dopustiti. Kad smo opušteni i otvoreni, dopuštamo rješenjima da sama dolaze. Kad smo pod stresom, tjeskobni i fokusiramo se na problem, rješenje ne može doći.

Bitan je fokus na nama i ne na svijetu oko nas. Moramo promijeniti sebe. Način na koji odgovaramo, reagiramo. Priče koje pričamo. Značenja koja pridajemo. Ne smijemo biti zabrinuti da li utječemo na vanjski svijet.

Događaje ne možemo promijeniti, ali možemo promijeniti način na koji na njih reagiramo. Možemo promijeniti naše misli straha, negativnosti i kritiziranja u misli ljubavi, pozitivnosti i prihvaćanja. Svoja osjećanja napetosti i kontrole možemo promijeniti u osjećanja jednostavnosti i fleksibilnosti.

Stvar je u tome da zapravo nije riječ o rezultatima. Ne činimo svijet savršenim. Riječ je o promjeni načina našeg reagiranja. Kako se osjećati bolje.

Sve počinje dragovoljnošću.

Mora postojati dragovoljnost da se odreknemo kontrole, da budemo ponizni i da se predamo. Moramo biti spremni da ne znamo. Ovo putovanje nije točno isplanirano do zadnjih potankosti. Pojavimo se i dajmo sve od sebe. U danoj situaciji napravimo najbolje što možemo. Isto tako moramo biti spremni slušati. Puno pričamo. Pravimo puno beskorisne buke. No, zapravo, ne slušamo puno.

Naše unutarnje vodstvo s nama razgovara, ako smo spremni slušati. Vodi nas do knjige koju moramo pročitati, emisiju koju moramo pogledati i osobe koju moramo sresti. Rješenje našeg problema će se otkriti bez stresa ili naprezanja.

Ali tada moramo tražiti. Tražiti pomoć. Prepoznati da postoji energija u ovom svemiru koja će nam pomoći. Budimo ponizni i dozvolimo snazi većoj od nas da ukorači i da nas podrži.


Mnogi ne dođu do te točke dok ne moraju. Ali svi jednom dođemo, jer je promjena neizbježna. Nemamo drugog izbora.


You Might Also Like

0 comments

Flickr Images