UNUTARNJE JA

Ponekad zaboravimo na unutarnje JA. Zavede nas drama vanjskog svijeta. Pokušavamo vratiti kontrolu. I to se uvijek obruši. Stvari presta...


Ponekad zaboravimo na unutarnje JA. Zavede nas drama vanjskog svijeta. Pokušavamo vratiti kontrolu. I to se uvijek obruši. Stvari prestanu funkcionirati. Osjećamo se kao da nismo svoji. Nema protoka energije. Čini nam se da imamo više problema nego rješenja.

Unutarnjim praksama možemo „stvoriti“ podršku prije nego dođemo do prijelomne točke. Te prakse uključimo u svakodnevni život. Neka postanu naš način života. Neka postanu naš život.

OSJETIMO SVOJE EMOCIJE

Naše emocije moraju biti prepoznate. Čak i one besmislene. Naše emocije moraju biti saslušane i oslobođene.

Suzbijanje ili izbjegavanje emocija jednostavno ne funkcionira. Ako nisu oslobođene, ostaju u nama i samo čekaju drugu priliku da izađu. Emocija je energija u pokretu. Mora se kretati unutar nas i iz nas izaći. Iscrpljujuće je zadržavati emocije. Kada zapnemo na mjestu čudnih emocija, moramo pronaći način da ih izrazimo. To može biti razgovor s prijateljicom, odlazak u šetnju, plakanje, joga ili neka druga fizička aktivnost. Bilo što može omogućiti emociji da se pokrene.

Naše emocije komuniciraju s nama. Ponekad možda i nismo svjesni da brinemo u vezi nečeg, dok neočekivano ne briznemo u plač bez razloga. Ili razmišljamo negativno o nekoj osobi i razljutimo se na drugu bez razloga. Naši su osjećaju pokazatelj onog što se događa unutar nas. Obratimo pažnju.


UTIŠAJMO SVOJ UM

Zbog stresnih misli ćemo biti još više pod sresom. Zbog bojažljivih misli se osjećamo tjeskobno. Zbog brzog tempa života i općeg nemira se osjećamo nadjačano. Najlakši način da se osjećamo bolje jest da usporimo svoje misli i utišamo svoj um.

Spasilac u tim situacijama jest meditacija. Ništa ne umiruje um kao meditacija. Meditacija ne mora slijediti smjernice ili proces. Meditacija je individualna. Može biti jednostavno sjedenje u tišini. Možemo se osredotočiti na svoje disanje ili na smirujuću glazbu.


OSLOBODIMO SE

Duboko udahnimo i oslobodimo se misli ili razmišljanja. Oslobodimo se kontrole. Ne moramo se mučiti. Niti se truditi tako jako. Kad smo u negativnom stanju, i trudimo da se iz toga stanja         maknemo, često bude još gore. Oslobodimo se problema i vratimo se k njemu kasnije. Pustimo da se sve smiri.


SLUŠAJMO VODSTVO

Ne podcjenjujmo moć svoje intuicije. Što više vjerujemo i imamo vjere u nju, više ćemo je čuti. To je praksa. Postaje jača čim je više koristimo. Od nas zahtijeva da se odreknemo raditi stvari na svoj način i razmislimo o tome kako neki viši dio nas zapravo zna bolje od nas samih. Intuicija nam može pomoći kod rješavanja problema. Može nas dovesti do rješenja na koja nismo niti pomislili.

Intuicija komunicira kroz unutarnje gurkanje, osjećaje, nagle spoznaje, slučajnosti i sinkronicitet. To može biti i glas. Može ostavljati male znakove i tragove i pomagati nam da smo na pravom mjestu u pravo vrijeme. Povezuje nas s ljudima koje moramo sresti. Nije važno u kojem obliku se pojavljuje. Dovesti će nas do onog što nam je potrebno. Neće nam predvidjeti budućnost i otkriti veliki plan. Voditi će nas iz trenutka u trenutak, korak po korak na bolje mjesto.


BUDIMO SPREMNI „NE ZNATI“

Ne možemo predvidjeti budućnost. Ne možemo kontrolirati ishode. Ne možemo promijeniti ljude da budu ono što mi želimo. Ne možemo učiniti da stvari uvijek idu našim putem. I zato moramo prihvatiti i biti spremni da jednostavno „ne znamo“.


Možemo živjeti svoj život, donositi odluke, učiti iz iskustava, ma kako bolna ona bila. Možemo kročiti kroz život i biti spremni „odvojiti“ se od vanjskog svijeta i razumijeti da ono što nam ljudi rade i što misle o nama zapravo nema nikakve veze s nama. Izdići se iz situacija. Brinuti samo da nam je srce i um na pravom mjestu. Tako ćemo pronaći sebe i svoj unutarnji mir.

You Might Also Like

0 comments

Flickr Images